23. April 2018

Direktor FBI: Prekrijte veb-kameru na kompjuteru

Upozorenje FBI-ja da bi svi trebalo da prekriju veb-kamere na svojim kompjuterima kako bi sprečili da budu predmet špijuniranja, podržao je i direktor FBI-ja Džejms Komi, dodajući da je to razumna stvar koju svako može da uradi.

Ako veb-kamera ostane otkrivena, to znači da hakeri mogu da provale u nju i posmatraju sve što korisnici rade, tvrde eksperti za bezbednost, a prenosi britanski Independent.
Ranije ove godine, značaj tih tvrdnji je potvrđen pošto su se pojavile fotografije na kojima je Mark Zakerberg pokrio veb-kameru na svom „mekbuku pro“.

Direktor FBI-ja je rekao da sve kancelarije američke vlade prekrivaju veb-kamere, a da bi to trebalo da učine i obični građani.

„Ima nekih razumnih stvari koje bi trebalo da uradite, a to je jedna od njih“, poručio je Komi u vezi sa prekrivanjem veb-kamera.

 

Izvor: Rts

Povezane teme

Počeo Bir fest... BEOGRAD - Uz svojstvenu interpretaciju popularnih pesama "Viva Voxa", pokretljive ritmove grupe "Rudimental", i naravno, veliku ponudu piva, na Ušću je p...

„Snepčetove“ naočare za sunce u sebi imaju kameru... Kompanija „Snepčet“, koja je nedavno promenila ime u „Snep ink“, predstavila je naočare za sunce sa kamerom pod imenom „Spektakls&...

Postavljeni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Balkan In.

Balkan IN Magazin

Kulturno informativni portal Balkan In obuhvata segmente - politika, vesti, kultura, umetnost, nauka, medicina, sport, zdravlje i priroda, autromobilizam, moda, putovanja.
Kulturno informativni portal Balkan In obuhvata segmente - politika, vesti, kultura, umetnost, nauka, medicina, sport, zdravlje i priroda, autromobilizam, moda, putovanja.

Prijatelji

Sve o Labradorima

Korisni saveti - Uradi sam

DR MARKO JOVAŠEVIĆ Zdravlje kao način života

Foto

Janko Tipsarević