14. December 2017

ČETVRTI BEOGRADSKI FESTIVAL KANTAUTORA – KANTFEST 2017

Sa ponosom vam predstvaljamo Četvrti beogradski festival kantautora KANTFEST 2017 koji će biti održan od 16. do 20. novembra 2017. godine u Beogradu i Inđiji.

U 5 dana, u 2 grada (Beograd i Inđija) u 8 prostora sa 9 programa, 12 termina i 28 učesnika iz Amerike, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Velike Britanije, Makedonije i Srbije. Naš festival je već ostvario partnersku saradnju sa srodnim festivalima u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Bugarskoj i Italiji, i naši pobednici gostuju na tim festivalima.

Na festivalu u takmičarskom delu kantautora će nastupiti 22 kantautora, koji su određeni na osnovu međunarodnog konkursa, kao i 3 specijalna gosta po pozivu i 3 tri mlada stvaraoca van konkurencije. U takmičarskom delu programa pravo da učestvuju imaju oni autori, kantautori koji izvode isključivo autorske pesme, uz pratnju jednog instrumenta.

U žiriju će biti eminentni autori. Međunarodni stručni žiri i žiri publike sastavljen od kompetentnih eksperata u ovoj oblasti, doneće odluku o tri nagrade, prvoj, drugoj i trećoj.

Polufinalne večeri festivala biće održane u petak 17. novembra od 20 sati u Beogradu (Udruženje Rok muzičara Srbije URMUS, Mutapova 12) i u Inđiji u Kulturnom centru Inđija, a finalno veče u subotu 18. novembra od 20 sati u studiju televizije Studio B u živom TV programu.  

Prateći program Festivala obuhvataju i solistički koncerti specijalnih gostiju, tradicionalno takmičenje tekstopisaca i promocije novih izdanja.

Festival je ove godine posvećen Leonardu Koenu.

Beogradski festival kantautora KANTFEST je prethodnih godina iznedrio i lansirao mnogo regionalnih zvezda kao što su Sara Renar iz Zagreba (pobednica po žiriju 2014), Vanja Radovanović iz Crne Gore (pobednik po žiriju 2015), Stefana Šljukića, Ivanu Milošević i Majka Maru (pobednicu po odluci stručnog žirija prošle godine) iz Srbije, Džerija Mažgona iz Slovenije i druge autore.

Učesnici Četvrtog beogradskog festivala kantautora KANTFEST 2017. su:

1.   Mat Petrarka (SAD)

2.   Mariana Dobreva (Bugarska)

3.   Boris Malarski (Bugarska)

4.   Astor Lajka (Srbija)

5.   Vedran Ivorek (Hrvatska)

6.   Jerry Mažgon (Slovenija)

7.   Matej Kermavner (Slovenija)

8.   Milan Stančić Kimi (BiH)

9.   Toma Marjanović (Mađarska)

10.  Jovica Ilić (Makedonija)

11.  Johny Love (Srbija)

12.  Olivera Dragićević Skvo (Srbija)

13.  Coolio Jack (Hrvatska)

14.  Anne Marie (Srbija)

15.  Mladen Cicović (Srbija)

16.  Miloš Basarić (Srbija)

17.  Milan Kosanović (Srbija)

18.  Stefan Bogosavljević (Srbija)

19.  Petko Slavov (Bugarska)

20.  Mark Peters (Velika Britanija)

21.  Vuk Stevanić (Srbija)

22.  Doug Endrjus (SAD)

 

Specijalni gosti KANTFESTA 2017. su:

23.  Lili Drumeva (Bugarska)

24.  Peter Andrej (Slovenija)

25.  Čegović (Crna Gora)

 

Zahvaljujemo vam na podršci prethodih godina i radujemo se saradnji i ove godine.

S poštovanjem,

                

Miodrag JAKŠIĆ,

direktor KANTFESTA

Povezane teme

Neumorni kulturni aktivista... Miodrag Mića Jakšić je jedan od najprodornijih srpskih umetnika, koji zajedno sa svojim roditeljima i bratom organizuje umetničke kolonije u svojoj kući ...

Francuski „Erbas“ napravio leteći taksi... Francuski „Erbas“ planira da do kraja 2017. godine predstavi prototip napredne letelice sa kompletno funkcionalnim sistemom autopilota. Projekat ...

Najveći transformacijski seminar na Balkanu – BOB PROCTOR!... Bob Proctor, rođen 5. jula 1935 godine u Ontariu (Kanada). Poznati je svetski motivacijski govornik kom je jedna knjiga promenila čitav život i od tada, već 40 ...

Projekat "Konjarnik za sve"... Želja mi je da čitaocima kulturno informativnog portala Balkan In predstavim moju vizuju nekog novog i modernijeg Konjarnika, koji će svojim izgledom umnogome o...

Sport za individualce iliti filozofija koja se živi... Karate klub Foke je, zapravo, škola za najmladje. Koji je to uzrast kada je najbolje početi sa bavljenjem ovim sportom? KK FOKE je osmišljen ...

Postavljeni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Balkan In.

Balkan IN Magazin

Kulturno informativni portal Balkan In obuhvata segmente - politika, vesti, kultura, umetnost, nauka, medicina, sport, zdravlje i priroda, autromobilizam, moda, putovanja.
Kulturno informativni portal Balkan In obuhvata segmente - politika, vesti, kultura, umetnost, nauka, medicina, sport, zdravlje i priroda, autromobilizam, moda, putovanja.

Prijatelji

Sve o Labradorima

Korisni saveti - Uradi sam

DR MARKO JOVAŠEVIĆ Zdravlje kao način života

Foto

Janko Tipsarević